willie dona

Opening de Loop’r, Olland

14 januari 2013 door Willie Dona

Met een feestelijke opening is het gebouw “De Loop’r” geopend en zijn de beelden onthuld. In de rechternis staat het beeld van Ludovicus dat gerestaureerd is door Cor van Oosterhoud en in de linkernis staat het beeld dat door Willie samen met basisschoolleerlingen gemaakt is. Het beeld heeft bij de onthulling de naam “Donjon” gekregen.

Er zijn door TV Meierij opnames gemaakt en een kort verslag op de website geplaatst: http://www.tvmeierij.nl/index.php?page=nieuws&id=10230

 SAM_1414

SAM_1416

Gepost in De Nieuwe Holm, Projecten | Comments Off on Opening de Loop’r, Olland

De nieuwe Holm, Olland

11 januari 2013 door Willie Dona

Een nieuw project met een basisschool, dit keer in Olland, gemeente Sint-Oedenrode.

 

In Olland is een nieuw gemeenschapshuis gebouwd en ik heb met de kinderen van de basisschool een beeld gemaakt voor de linkernis in de voorgevel. Ik heb in een schuur van boerderij “Het Hoefje” een tijdelijk atelier ingericht en ben met groepjes leerlingen keihard aan het werk gegaan.

Het idee van het beeld is een blokkentoren, het eerste bouwwerk wat een kind leuk vindt om te maken, maar wat ook symbool staat voor het samen afleggen van de weg omhoog van groep 1 t/m 8.

Samenwerking is daar voor nodig en dat hebben ze gedaan!

Het was een feest om met de kinderen van de bovenbouw te werken aan dit beeld. Inmiddels staat hij te pronken boven in de nis van de school naast Heilige Ludovicus, die in de rechternis van de gevel is geplaatst.

SAM_1302

SAM_1287

SAM_1278

SAM_1394

artikel-Mooi-Rooi
De Mooi Rooi Krant, week 50, 12 december 2012

de-nieuwe-holm
Weekblad Midden-Brabant, week 50, 12 december 2012

Gepost in De Nieuwe Holm, Projecten | Comments Off on De nieuwe Holm, Olland