willie dona

Kunstwerk Kunst en Bomen in het Openluchttheater

24 januari 2016 door Willie Dona

Een paar dagen voor Kerst van 2015, hebben we hard gewerkt om het beeld van het bomenproject Oisterwijk, in het bos te plaatsen van het Openluchttheater Oisterwijk.

Samen met Cees Marsé, die tot zijn overlijden in januari 2015 directeur was van het Natuurtheater, heb ik rondgelopen om een mooie plek te vinden voor de stapeling kastanjes.

Hij had het heel mooi gevonden als het beeld bij het Bevrijdingsmonument was blijven staan.

Oorspronkelijk had ik het daar ook voor gemaakt. Maar Cees vond het ook een geweldig idee als het bij hem in het Openluchttheater zou komen.

Ik heb een plek gevonden waar het beeld staat als een boom tussen de bomen, stoer en opgaand in de natuur, een mooie herinnering aan Cees Marsé.

Gepost in Kunst en Bomen, Projecten | Comments Off on Kunstwerk Kunst en Bomen in het Openluchttheater

Kunst en Bomen

23 januari 2016 door Willie Dona

Ik ben volop bezig met weer een nieuw project!

Het project: Kunst en bomen in Oisterwijk, 100 bomen, 100 kunstenaars.

Al vanaf begin januari ben ik druk aan het werk om mijn idee vorm te geven. Ik heb de prachtige, monumentale kastanjeboom bij het oorlogsmonument aan de Gemullenhoekenweg gevraagd en gekregen. Ik ben erg blij met deze indrukwekkende boom, die erg schuin gegroeid is vanwege een stenen muur, waar hij overheen groeide en ook op leunde.  Toen die muur gesloopt is, zijn er twee stalen steunen onder de boom geplaatst. De verdwenen muur was meteen het uitgangspunt van mijn ontwerp, zeker omdat ik alleen maar in steen werk. Langzaam begint mijn idee vorm te krijgen en hoop ik alles goed te kunnen installeren in april. Het project  is te volgen op de website:

kunstenbomen.inoisterwijk.nl 

Het is een geweldig leuk project met veel enthousiaste mensen!

Vanaf half april kunnen de kunstwerken worden geplaatst en 25 mei zal het totaal officieel worden geopend. Er worden een wandeltocht en fietstocht uitgeschreven en alle werken zullen tot 26 oktober te zien blijven.

nieuwsklok6_gr
Nieuwsklok, week 6, 6 februari 2014

nieuwsklok9_gr
Nieuwsklok, week 9, 27 februari 2014

Gepost in Kunst en Bomen, Projecten | Comments Off on Kunst en Bomen